maanantai 14. tammikuuta 2013

Viime viikko!

Jahs, heti meinataan lipsua ;)

Eka viikko töissä ja Pinja eka viikko tarhassa. Aikamoista totuttelua kaikilla, myös koirilla kun eivät ne reppanat ole paljoa yksin olleet.

Tiistaina oli tokotreenit. Hippa taisi tehdä alo-liikkeet läpi osissa, nämä kyllä sujuvat jo aika moitteetta. Tehtin myös ihan ALO paikkamakuu porukalla, hieman on levoton ollut loppua kohti, niin koitetaan nyt tehdä helppja ihan tavallisia, että tottuu ettei mitään kummallista tapahdu aina. Lisäksi Hippa treenasi PK-estettä. Noutoja 80cm asti (haki vietyä, kuollutta kapulaa, eikä ongelmia kapulan kanssa), ja sitten 90cm namipurkkipalkalla. Hyvin se hyppää. Kerran kaatoi koko esteen, mutta eipä ollut moksiskaan, uudestaan vaan ja reilummalla hypyllä. On se kyllä ihastuttava hyppyoppilas, menee yli eikä paljoa jännitä. Lopuksi tehtiin vielä kontakteja etupalkalla (namikippo, lelulla tulee silmäpeliin), ja tämä voisikin toimia.

Savu teki kanssa hyppyä, mutta siis vain ihan normikorkeuksilla. Lähinnä siis että ymmärtäisi mitä hyppy tarkoittaa. Lisäksi tehtiin baby-paikkamakuuta rivissä (jättöjä ja paluita lyhyellä etäisyydella). Ja muuten sitten  hömpöteltiin seuraamista, kaukoja, noutoa ja kapulan pitämista. Sekä myös Savulle kontakteja etupalkalla (lelu toimii).

Vega taisi tehdä merkkiä (muistutellaan paikkaa lätkällä), tunnarin (paljon kapuloita kahdessa rivissä -TOIMII), kaukoja (täydelliset, kun tajusin siirtää takapalkan tosi kauas) ja seuraamista ilman merkin tuijottamista.

Keskiviikkona Hipalla on agia. Koutsina oli meille uusi tuttavuus, joka kyllä oli innokas ja kiva.
Hippa kulki kivasti. Vauhtia en tainnut miettiä kertaakaan, eli nyt aletaan olla siinä tilanteessa, että kunhan vaan ohjata ehtii niin kelpie kyllä kulkee.Kepit pariin otteeseen radalla oikein. Putkijarrutuksia pitää opetella ja paljon kaikkea muutakin ;) Suurimmat ongelmat oli kuitenkin se etten ohjaa. Savis teki sivussa rengasta, kontakteja ja vähän tokoa. Se ei paljoa häiriinnyt koirista radalla, mutta ei näköjään keskitykään ihan satasella. Treenataan tätä siis...

Torstaina tsekkasin Vegan kynnen vielä kun antibiottikuuri alkoi loppua. Ja eihän se ollutkaan hyvä :( Parin viikon AB-kuurin jäljeen oli ihan siistinoloine, mutta ei sitten kuitenkaan parantunut. Perjantaina sain onneksi ajan samalle lekurille, joka räntgasi kasvainepäilyn vuoksi jalan (ei mitään huomautettavaa luustossa jne.) ja poisti kynnen. Nyt mummo painaa ainakin viikon tossu jalassa pihalla, ja sukka jalassa sisällä. Ja antibioottia taas 2 viikkoa lisää. Lääkäri oli sitä mieltä ettei ydin varmaankaan menoa, haittaa mutta kyllä se kipeältä vaikuttaa.

Tänä aamuna Vega hukkasi töppösen hankeen :( Koitin sitten saada sen etsimään sitä hangesta, mutta mummolla karkasti vähän kiepit, joten ajattelin että kokeilen löytääkö Hippa sen. Ja aika yllättäin kelpie tajuskin mistä oli kyse ja bongasi tossun hangesta. Ei se sitä nostanut, saatikka tuonut. Mutta seistä töpötti innoissaan tossua tuijottaen iloisena :)


Hippa kävi uudelleen lonkkakuvissa Pärnäsellä Lahdessa. Kuvat lähtivät juuri ja juuri siinä Bn ja Cn rajoilla, ja takaisin tulivatkin sitten B-C:nä. Maljat on matalat, mutta ei niissä muuta vikaa ole. Samalla kuvattiin selkä, joka oli priimaa :) Hieman jo pohdittiin Hipan syksyn kuvioita, katsotaan nyt tulisko meille hieman pidempi harrastustauko sinne... ;) Noh luonnetestissä käydään ja toivottavasti hieman harrastustuloksiakin saadaan kasaan ennen päätösten tekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti