maanantai 7. tammikuuta 2013

Koitetaas taas!

Töihin paluun kunniaksi ajattelin, että olisi vihdoin aika alkaa pistämään asioita ylös vähän useammin kuin kotisivuille tulee tehtyä. Katsotaan kuinka kauan tätä intoa kestää :)

Tammikuu 2013 alkoi meillä räväkästi, kun heti loppiaisena startattiin kolmen vuoden tauon jälkeen agilityssä. Kiiturina Hippa-kelpie, jolle startit olivat luonnollisesti elämän ensimmäiset. Vuonna 2012 kartturihan ei kisannut missään laijissa yhtään starttia, ja 2011 kisakalentesista löytyy yksi merkintä (PK-SM Vega jäljellä 7.sija). Luvattoman pitkään on mennyt kisaamatta, mutta puolustukseksi voi sanoa, että kisakaverit ovat olleet kovin nuoria tai vanhoja ja muutakin elämää on tähän ajanjaksolle osunut ;)

Noh kuitenkin Hipan kisoihin!
Aamulla kauheassa paniikissa Lempäälään ja heti tuomarin mittaukseen. Ja Hippa mitattiinkin kerralla mediksi :) Eka startti oli agia, ja rata oikein kiva. Muutamaan paikkaan olisi sopinut takaaleikkaus parhaiten, mutta kohmeisista aivoista ei löytynyt dataa, miten takaaleikkaukset kelpien kanssa sujuu, joten mentiin turvallisemman vaihtoehdon mukaan. Pari turhan lepsua/hätäistä/huonoa ohjausta, ja Hippa tiputti yhden riman ja muurin palikat. Mutta kontaktit ok, pujottelu aika varmanoloinen (2vkoa sitten ei osannut pujotella ilman verkkoja). Kumpikaan virhe ei ole sille tyypillinen, mutta hieman kelpietäkin kauhistutti ihan uusi paikka ja tilanne, sekä panikoiva ohjaaja. Toka startti oli hyppäri, jossa hieman haastavampia kuvioita, jotka meillä sujuu huomattavasti paremmin kuin suoraan meno. Rata oli oikein sujuva, ja kelpie menossa hyvin mukana. Yksi ohjauskämmi, mutta siihen pelastus ja loppusuoralla takakaarteesta rengas-muuri-putki-hyppy-hyppy Hippa kirmasi onnellisena hieman vinossa olleen putken ohi, kun en muistanut/ehtinyt sitä yhtään ohjata. 5vp ja kolmannelle sijalle, joa kivoja palkintoja kotiin.

Savu oli mukana tutustumassa uuteen halliin ja tokotteli pienesti kenttien laidalla. Perusasentoja, seuraamista, paikallaoloa ja kaukoja. Hyvin keskittyi Ipana vaikka häly oli melkoinen.

Muuten alkuvuosi tulee sujumaan Pinjan tarhaanmenoon, mun ja Jannen töiden alkuun, sopeutuessa. Koiruudet treenailee kahdesti vkossa tokoa ja vähintään kerran viikossa agia. Hippalla on kisoja kalenterissa kivasti (tokoa, agia ja pk/BH) ja Savun kisakalenteria tokon osalta suunnitellaan kovasti.

Vega sairasti sitkeän kynsivallin tulehduksen joulukuun lopulla, johon pitkä antibioottikuuri jatkuu edelleen. Varvas alkaa näyttää oikein hyvälle jo. Muuten Mummo on hienossa kunnossa, treenaa ahkerasti tokoa ja kulkee mukana agitreeneissä. Keväämmällä katsotaan miten Vegan kanssa jatketaan, tehdäänkö vielä uusia tavoitteita vai tyydytäänkö junioreiden kanssa puuhailuu.

Vanha Herra Toivo Kettunen asustaa nykyään äidilläni. Herra ei oikein tunne oloaan kotoisaksi meidän hektisessä elämässä, eikä etujalatkaan kestä menossa mukana. Toivo on hyvin tyytyväisen oloinen Hämeenlinnassa. Syksyllä Toivo kärsi ärhäköistä suolisto-oireista mihin selvää syytä ei ole vielä löydetty. Erikoisruokavaliolla Toivo pysyy kunnossa, ja katsotaan päivä kerrallaan miten edetään.

Q-kakarat ovat kasvaneet isoiksi. Kaikilla menee oikein mukavasti, ja ovat aloittaneet harrastuksetkin hyvin. Ruuti (Q.Walk The Line) ehti jo virallisiin terveystarkastuksiin ja priimaa Pärnänen lupaili :) Kyynärät, selkä ja polvet siis ainakin ok. Lopuista odotetaan kennelliiton virallista tulosta vielä. Asta (Q.Wish Upon A Star) ja Lassi (Q.Will Power) ovat siirtyneet raakaruokintaan, kuten savukin. Loput syövät vielä Acanaa, kuten kasvuaikanakin.

1 kommentti:

  1. Hip hei, heti lisäsin lukulistaan! Onnea Hipan agiuran korkkaukselle, siitä se kisailu lähtee taas!!

    VastaaPoista