torstai 17. tammikuuta 2013

Hippo agittaa

Eilen oli taas keskiviikkoiseen tapaan Hipan agitreenit. Viikko on ollut aika raskas duunin aloittamisen jne. takia, mutta tsemppasin itseni treeneihin kuitenkin. Ja hyvä niin :)

Ekaa kertaa piiiitkäään aikaan tuli semmonen kunnon flow. Rata oli kiva, tarpeeksi haastetta ja rytmitystä vaativa, ja kerrankin sitä tajusi itse palkkailla koiraa heti onnistumisesta, eikä turhaan koittaa pelastella vaan ja päästä loppuun. Meidän uus koutsi on mulle tosi sopiva, huomauttaa joka asiasta ja on tosi tarkka. Jaksaa itsekin tsempata kun se on niin innoissaan.Kaikkiin sanomisiin tulee myös perustelu, ettei se nyt huvikseen kommentoi. Ja Hiipinen oli niin pätevä. Kertaakaan ei mitään herkistelyjä, lujaa menee mutta on myös kuulolla kunhan tarpeeks ajoissa käskyttää. Kyllähän se välillä vähän sinkoilee, mutta mitä sitten ;)
Se on kyllä niin kiva kun ei sillä kiehu, jaksaa odottaa vuoroaan eikä louskuta radallakaan, satunnaisia älämölöjä lukuunottamatta.

Savu oli mukana, Vegaa olen nyt jättänyt kotiin kun tassu tuntuu aralta. En haluaisi että se vetää itseään ihan jumiin sen kanssa liikkuessa. Nyt onneksi ybin näyttää vähän siltä, että pikku hiljaa kuivaisi, eli ehkä mummo jo ensi viikolla pääsee mukaan touhuihin.

Savu teki alkuun tokoa, seuraamista, maahanmenoja, luoksetuloja ja liik.seisomista. Tiistain treenikatastrofin jälkeen (kts. juttua eteenpäin) tehtiin tosi helppoja juttuja, paljon palkkaa ja ilmettä vaan.Tokojen jälkeen vähän irtoamisharjotuksia, ja koitin treenata jopa takaaleikkauksia huonolla menestyksellä kun ei ollut apparia.Purian pohja on epämääräinen, ettei Savu meinaa leluja löytää sieltä, ja tässä vaiheessa olis jotenkin tärkeä et se kohdistelis sitä katsetta johkin muuhun kuin muhun.Loppuun vielä puomin kontaktia, jossa hiffaa etupalkan jo kivasti, eikä enää tuijota vaan muo. Pelkästään kontaktille menoja alkuun, ja sitten koko puomia, mikä ei kyllä oikein onnistu. Ajoituksella saatiin muutama nätti stoppi, mutta on epävarma kovin. Pitäis jaksaa rakentaa pöytä-puomi hässäkkä, että pääsis vähän paremmin vahvistamana kontaktia.

Tiistaina oltiin siis tokoilemassa, ja pitäisi vaan olla fiksu ja jäädä kotiin, jos on huono päivä.Hippa teki An kontaktia etupalkalla, ihan ok. Sitten hyppyä, jossa otti vähän nokkiinsa kun yksi koirista koitti hilpasta Hipan perään ja sitä komennettiin. Mutta saatiin onnistuneita hyppyjä kyllä ja fiilis takas. Myös noutoina 80cm yli hienosti.Vähän seuraamista, stoppeja, kaukot.Hippa on niin hyvä, ettei jotenkin tuossa vielä oma paska fiilis päässy valloilleen.

Savun kanssa sitten taas pääsi :( Harmittaa edelleen että piti treenata.Savulla on joku ihme herkkyyskausi. Pentuna se vaikutti vähän kovaltakin, mutta nyt kovasti miettii ja funtsii kaikkea. Osa syy huonoihin treeneihin on myös ihan liika energia määrä, ja tuntuu ettei se keskity välillä ollenkaan vaan sinkoilee mihin sattuu. Perusasennoissa ihme venkoilua, seuraamisessa alkoi otta etäisyyttä, joka ei ainakaan parantunut mun sille kiukuttelulla. Luoksetuloissa lähti lopussa väistämään, eli ei halua tulla lähelle (en mäkään haluis itseni lähelle tulla)... Tässä vaiheessa sitten tajusin lopettaa ja lähtee kotiin. Hyvä niin! Kiitos te ihanat treenikaverit, jotka jaksoitte tsempata, nyt menee jo paremmin  :) Mä niin pidän teistä!

Tänään olis treenivapaapäivä, ja käydään vaan pitkällä lenkillä. Huomenna sitten tokoillaan pitkästä aikaa Janakkalassa, ja lauantaina Hipalla on kolme starttia agia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti