tiistai 20. toukokuuta 2014

Kevään ekat paukuttelut, ja muuta...

Eilen illalla sain mahtiajatuksen tyttöjen mentyä nukkumaan, NYT jäljellä. Ryhmätreenit oli peruttu lämpötilan vuoksi, mutta klo 21 mittari näytti enää sateen jälkeen +24. Mars mars metsään, ehdin Rakeelle talloa jäljen kun autolla ihmettelin hassua ääntä Siinä hetken pyörittyäni totesin sen olevan ilma joka karkaa auton renkaasta. Jannelle soittoa, että hommaa lastenvahti ja tule vaihtaman rengas.

Siinä odotellessa tein Savulle suunnitellut janat. Metsässä harmillisesti ei oikein sopivia kohtia löytynyt, olisin halunnut kaksi janaa molemmat vasemmalle lähtevällä jäljellä ja niin, että jana olisi luonnonsuora ja janan jälkeen pöheikköä, niin että pääsisi janalta lähtemään piilossa jäljelle.Toinen jana oli loistavalla paikalla mutta oikealle, tein siihen kuitenkin. Janan kohta heikko polku, ja jälki kulki rinteessä niin että heti janan päästä poistuin näkyvistä alamäkeen, eli Savu näki vain mut janalla, ja toisen tein kaatuneen puun viereen, niin että runko blokkasi oikaisun janalta jäljelle, mutta ei näkyvyyttä jäljelle kuitenkaan.

Ideana siis että näkee mut janan päässä ja jätän vielä kipon sinne palkaksi janasta.

Ensiksi jana jossa puunrunko oikealla. Eteni 10m ja lähti janalta oikealle oikasemaan jäljelle. Kutsuin pois, pari kertaa sama juttu, mutta lähetin aina vaan uudelleen ja siirryin vähän eteenpäin janalla.Lopulta eteni sinne mihin halusin ja bongasi kehulla kiponkin. Jälki ajettiin siitä kepille.

Toinen jana olikin sitten ihan bueno! Vau, kun tommosia saisi lisää ni voisi vähän uskaltaa jo jarrutellakin. Noh koitetaan saada appari avuksi, selvästi ei toimi jos näkee mun poistuvan janalta, vaan lähtee sinne missä on nähnyt mut viimeksi.

Rakeen jälki ok, kolme purkkia. Jo yksi kulmakin, kun tuli niin kauhea ryteikkö eteen. Jälkeä n. 100m.
Hyvin se nuuskuttelee, ei se ihan korrektisti jäljellä pysy niinkuin nää mun aiemmat, mutta hyvin se pelittää kovalla motivaatiolla.

Tänään aamusta tottiksia Emilian kanssa. Kentällä olikin ruuhkaa, mutta saatiinpa lisähäiriötä.Tavoitteena ampua ekaa kertaa Savulle tottistilanteessa. Ei se koskaan ole paukkuihin reagoinut, mutta otettiin varmanpäälle kuitenkin. Emilia ampui kentän toisessa päässä, ja seurautin sitä kohti. Ammuttiin neljä tai viis... vimppa paikkamakuussa n.20m ampujasta, ja ei tuo korvaansa lotkauta :)

Karsean kuuma oli jo aamusta, tein vaan lyhyen kaavion (siis istuminen ja makuu+luoksetulo) jottain sain eteenmenon treenattua. Väliin A-nouto, ekalla ei tullut esteen kautta, tokan kävin muistuttamassa harjalla. Ja sitten upporikas-rutiköyhäasenteella metriselle. Kapula yli, ja koira perään. Sinne meni. Ekalla en vielä huomannut, et joku oli jättänyt irtolaudan esteenpäälle, joka tipahti ekalla hypyllä. Mutta silti hyppäs tokan hienosti, ei ahistanut. Kolmannen tein, kun kakkosella Pinja osui just eteen palautuksessa, ja halusin sitä vielä vahvistaa. Hyvällä ilmeellä hyppäs kaikki, ei empimisiä eikä räpiköintejä. Loppuun vielä eteenmeno ilman palkkapalloa ekan kerran. Sinne uppos, ja mikä kivointa, oon alusta asti tsempannut alkuseuraamista ja se on kyllä korrekti, vaikka tietää mitä tapahtuu. Käskytin mysö maahan, ja tokalla käskyllä menikin. Tätä pitää vielä treenata, ei ole yhtään otettu, kun ei ole edes ilman palkkaa juoksutettu.

Hieno Savu, pääs uimaankin palkaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti