tiistai 13. lokakuuta 2015

Siis aksaako se sitten on?

Oon koko syksyn taistellut itseni ja omien odotuksieni kanssa... En osaa päättää mihin laitetaan seuraavat tavoitteet. Koska aika on rajallista, ja hieman nyt uusien tokoliikkeiden kanssa totean että myös koiran terveys tarvitsee huomioida aika erilailla, ei millään pysty tekemään sekä tokoa että aksaa niin paljoa että jommassa kummassa voisi asettaa lyhyen aika välin tavoitteita.

Tokon uudet liikkeet vaatii ihan törkeästi toistoja. Ja silti välillä tuntuu ettei ne etene mihinkään.
2kk nyt tehty eteenlähetysta, kiertoa ja kiertoliikkeen loppu osaa. Vielä puuttuu aika monta juttua siitä mm. stopit siinä liikkeessä. Pariin otteeseen on muutettu tekniikkaakin tosin, eli ei mikään ihme että tuntuu ettei edetä.

Kiertoliikkeeseen vaihdoin kiertosuunnan. Aikamoisen vaikeaa :( Nyt eilen saatiin vihdoin monta hyvää onnistumista siis ihan siinä pelkässä kierrossa vasta. Ja etäisyyskin taisi olla max. 7m ja lähetin Savun vielä mun oikealta puoleltakin. Läheltä onnistuu jo lähettäminen vasemmaltakin. Kapulan tuonnit vaihdettiin oikealta takakautta ja vasemmalta suoraan sivulle. (ja joo, kaikki kädestä lähtevät kapulat on tarkoitus tuoda eteen edelleen). Noita erikoisia luovutuksia toki rakennetteen ensin ilman kapulaa, ja kapulan kanssa on tarkoitus nopeasti saada se liikkeeseen, että tule paljoa 'turhia' toistoja perus kapulan tuomisesta.Takaa tullessa tulee helposti väljästi, vinoon ja liian eteen. Vasemmalta tullessa törmää kapullalla jalkaan, ei osaa kääntyä jne. Eli on tässä vielä treenattavaa, ja tosiaan esteiden välistä kiertäminenkin on vielä tosi alkuvaiheessa ja vaikeaa.

Eteenlähetys tehtiin ensin alustalle, flänkkää, sitten pallolle, flänkkää... Kasvatettiiin matkaa, ei flänkkää niin paljoa, mutta treeneissä taas joutuu juoksemaan kauheasti. Stopit ei onnistu, ei ymmärrä yhtään että lähetetään johonkin ja sitten pysäytetään... Menee yli bordercollien ajatusmaailasta tuommoinen epäjohdonmukaisuus. On juoksutettu kahden ihmisen väliä, juoksee pari toistoa, kokee siinäkin pysäyttämisen ahdistavana, eikä enää halua mennä. Kiertämistä en halua yhtään tehdä kun kiertoliike on niin vaiheessa.

Peruuttamisessa pomppii, poikittaa, vinottaa... Lopetin askelten ottamisen oikealla (siis siirtyy vaan vasemman viereen) ni tuntuu että se auttoi jotenkin. Paljon palkattu muualle kuin mun kädestä,ja perusasentoja ei oo tehty ollenkaan, eli palkka aina seisaaltaan/liikkeessä...

Paikallaistumista on tehty paristi. Maahanmeno on löysä ja epävarma, luoksetuloja ei olekaan tehty. Vireen muuttamista kaivataan liikkeeseen!

Muita liikkeitä ei oo tehty ollenkaan... Marraskuulle olin aatellu kisoja, no tuskin tarvii. Jos sitten ens vuonna... tai seuraavana... tai ei ikinä? Tätä tässä nyt pohditaa. Jotenkin tuntuu kauhealle että se iso työmäärä joka on tokon eteen tehty olisi nyt tässä. End of that story?

Pikkasen on aksateltu. Koira on hyvä, ohjaaja ei. Pikku hiljaa alkaa tajuamaan, että se koiran hyvyys ei riitä, jos se ei esim. osaa itsekseen mennä siellä radalla. Tai jos se ei osaa niitä kaikkia esteitä.

Treenilistalla on ikuisuusaiheet:
kepit, ei vaan osaa, ei vaan ole variaatioita alla, ei osaa mennä sisään, eikä malta pujotella loppuun. Himppu duunia vielä ;)

Kaikki muut erikoisesteet:
muuri on tehty kaadettavaksi/ponnistettavaksi tai muuten vaan vaikea
rengas, osaa mennä suoraan... ehkä
kontaktit: nää se osas joskus ihan hyvin. Ei oikein enää..
Pituus: mikä se on?
Pussi: hmmm...
Pöytä: joko se on poistettu valikoimasta?

Ohjaajan pitäisi muistaa rytmittää, lopettaa käsillä huitominen ja katsella välillä sitä koiraakin.
Jos se koira osaisi, ei tarttis juosta oikein ollenkaan kaiketi.

Treenilistalle tän päivän treenistä:
- putkien pimeät kulmat, lähetykset
- poispäin kääntö (tms.) muista antaa tilaa, rintamasuunta, käsi alas alussa
(kääteen tulemista muutenkin treenilistalle)
- puomi oli jopa poikkeuksellisen hidas, kontaktitreeniä siihen
- eteenlähettämistä ja irtoamista

Jaksanko treenata oikeasti aksaa? Siis monta kuukautta? Jaksanko kisata lajia, jossa sattumalla on aika suuri rooli, ja onnistumisprosentti tulee olemaan aika onneton....?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti