torstai 17. syyskuuta 2015

Back in bisnes... -kö?

Niin kauan edellisestä, etten edes muistanut miten tänne kirjoitetaan...

Talvi tulee ja illat pitenee, huomaa että voisi olla taas aikaa bloggailla hieman.
Viime postauksessa ollaan oltu matkalla voittajaluokkaan tokossa, nyt on jo valionarvo taskussa. Kevät tehtiin isosti töitä voittajan kanssa, ykkönen tuli upealla tuloksella 295p KP. Metallista tuli vaan 6p eli muut sitten menikin aika nappiin. Hieman pohdittiin osallistumista SM-kisoihin joukkueessa voittajaan, mutta kun varmaa kisapaikkaa ei ollut (varakoiraksi olisi riittänyt) niin päätettiin yrittää valioitumista vanhoilla säännöillä.

Kesäkuussa eka koe kovin keskeneräisen koiran kanssa. Itselle tämä kesä on ollut aika kasvun paikka. Oon ymmärtänyt että mulla on koira, joka tekee aina parhaansa, Juuri sen minkä osaa, siinä vireessä jonka minä olen toimillani ennen kehää asettanut. Jos se tekee jotain väärin, ei se vaan osaa sen parempaa ja tiedän että tätä pitää vielä treenata.

En kaikkia kokeita avaa, mutta todetaan virheet: paikallaistuminen, 1.ja 3. koe nollattiin, ekassa liikaa häiriötä johon ei oltu totuttu (vieressä oleva koira flirttasi koko ajan), 3. kokeessa Savua pisti kaksi paarmaa kun mentiin paikallaoloriviin. Ekaa tilannetta voidaan treenata, toista ei toivottavasti tarvitse enää kokea. Tunnari 1. ja 4. koe kisatilanteessa ei vaan aina vire/keskittyminen riitä. Ottaa näissä aina viimeisen oikealta (rivi) eli ei malta kääntyä. Olisi treenattava vaan enemmän, erityisesti kisatreeniä.Vaikeissa tunnareissa paljon parempi, helpot vähän 'juoksee läpi' eikä keskity. Ruutu 1. 2. ja 3. koe takaata ulkona, neljännessä kokeessa meni sivusta sisään, jolloin paikkakin oikea. Viidennessä täydellinen. Ei kuuntele mitään käskyjä juostessa, treenilistalle!! Vähän saatiin jotain tolkkua tähän treenaamalla kovassa koerumbassa. Metalli nollattiin kerran, sitä ei onneksi uusissa säännöissä ole enää EVLssä. Keskimäärin hyvää oli: seuraaminen joka kokeessa oikein kiva, luoksetuloissa vain yksi ihan pieni epäonnistuminen (takapalkan ennakointi stopissa), zetat aina oikein, kaukot ihan jees, joitain ennakointeja käskyissä, ohjattu onnistui joka kerta samoin paikallaolo käskytyksineen.

Vikakoe saatiin 4 päivää ennen sääntömuutosta, ei onneksi paineita ;) Kauheassa kaatosateessa Tiina Heinon valvovan silmän alla, tehtiin kokonaisuutena paras suoritus. 287p KP luokkavoitto ja TK4 sekä luonnollisesti Tottelevaisuusvalio!

Mitäs sitten...? Tokokamppeet pakkasin talteen ja aattelin aksailla ja tehdä PK-juttuja. Vähän laiskasti on aksattu. Pari epävirallista kisaa (siis ainoa oikea tapa harrastaa on vaan kisata eikä treenata) ja jokunen treeni. Ei vaan meinaa innostua, ohjaaja siis. Koira on jopa välillä jopa ärsyttävän innoissaan.

Jälkeähän on treenattu koko kesä. Kerta viikkoon ylläpidetty osaamista ja toki haettu kokemusta reppuun. Maastot alkoivat sujua ihan kivasti, ja vihdoin elokuun lopussa kaivoin koekalenterinkin esiin ja ilmoittauduin kokeeseen. Tämän jälkeen tehtiin pakolliset kaksi visiittiä PK-kentälle, vikat päivät ennen koetta panikoitiin janoja ja mentiin kokeilemaan onnea.

12.9. Röykkä, aloitettiin jäljellä ja suht positiivisin mielin janalle, eteneminen saatiin kuntoon ainakin hetkellisesti. Hyvin kyllä lähti ja reagoi jälkeenkin hyvin, mutta takajälki. Arvostelussa hieman noottia ohjaajallekin joka jätti liinan solmuun ja lähti liian pian koiran perään (olis varmaan ollut koirallekin kivempi että olisin ootellut kauemmin). 4p otti vaan tuosta janasta, eli muuten taisi tykätä kyllä. Esineruutu oli vaan hieno, tai kauhea tsägä vaan kävi. Lähetys vasemmasta kulmasta, 6m päässä liinat kiinni ja pitkään tarkensi kunnes isolla loikalla nappasi esineen ja luovutus kunnossa. En edes tajunnut liikkua mihinkään kun niin nopeasti alkoi tarkentamaan esineelle. Aattelin sitten lähettää vinosti kohti toista takanurkkaa ja onnenkaupalla juoksu ihan suoraan keski esineelle johon taas reagoi tosi voimakkaasti ja hienosti nosti ja luovutti. Tuomari vaan ylisti ;) ja antoi 30p. Eli maasti 196p

Tottiksessa tiesinkin että on sitten ongelmia. Seuraaminen ihan ok, mutta toki se saisi olla loppuun asti yhtä aktiivinen. Hyvin pysyy paikka jne. mutta se viimeinen silaus.. Liikkeestä istumisen mokasin itse seisomiseksi (väärä käsky, väärällä jalalla jne.) maahanmeno ja luoksetulo hienot, liikkeestä seisomisessa valmistelevassa vähän ennakoi käskyä mutta paransi seuraamisen kun vaan jatkoin matkaa ennen käskyn antoa. Tasamaanouto kohdillaan, hyppynoudossa kiersi takaisin (ei osaa edelleenkään hypätä kapula suussa turvallisesti) ja A-esteellä heitin niin vinoon, että tajusin kyllä ettei onnistu. En vaan jotenkin saanut sanottua et uusitaan heitto. Meni onneksi esteen kautta, mutta kiersi takaisin. Eteenmeno erinomainen! 78p, kiitosta koiran koulutustasosta, ja yhdessä tekemisestä sekä koeohjeen noudattamisesta. HEH, jossain se kokemus näkyy :P
274p 1.tulos ja menolippu 3.luokkaan. Harmillisesti tälle vuodelle ei taida koepaikkaa enää irrota ja sen luokan korkkaus jää ensi vuodelle.

Taas ollaan tilanteessa et mitä nyt...? No ilmotin sitten agikisoihin, jos vaikka saisi lisää intoa siihen :P
Ja ollaan me tokoiltukin. Uudet liikkeet aiheuttaa hurjasti päänvaivaa, että saa ne osiot semmoisiksi kun oma visio on. Ihan perusjutuissa ollaan vieläkin niissä, vanhoja juttuja ei ole treenattu kertaakaan sitten valioitumisen.

Loppusyksy ja alkutalvi tokoillaan Mannerin Ninan silmän alla joka viikko ja parit nuortenkoirien renkaan treenitkin on tulossa sekä Ninan että Leiviskän Marin vahtiessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti