sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Harvinaisen huonot treenit

Aikamonta kirosanaa, ja n. 100 toistoa liikaa. Siinä kai ne tärkeimmät. Mutta epäonnistumiset ajattelututtaa ja tästäkin varmaan opitaan.

Käytiin Tuulian ja Huisin kanssa treenaamassa. Ajatuksena yhdistää ruutu eteenmenoon. No ei saatu yhtään semmosta stoppia edes että olisi voinut asiaa yrittää, ja kun tarkemmin ajattelee ni ei taidettu saada yhtään semmosta eteenmenoa edes että olisi kannattanut pysäyttää. Tämä on meille ihan törkeän vaikea liike, tosin tiesin sen ennakkoon. Mulla ei ajatuskyky riitä semmoseen missä ei ole ihan 100 tarkkaa suoritustapa, eli että koira osaisi vaikka silmät kiinni liikkeen yksinään.

No tän päivän treenien jälkeen eteenmenon  opetus vaihtui taas!!! Ei oo todellista :( mutta ei tuolle vaan sovi yhtään se että juoksee täysiä, ei se siitä ajatuskuplastaan tule pysähtymään ikinä. Vaihdettiin ajatusta enemmän siihen että juoksisi eteenpäin määränpäänä alusta mutta palkka tulee pääsääntöisesti stopista. Onneksi on niin pöljä tapaus, ettei kauheasti ennakoi, oikeastaan juuri sopivasti että on 'auki'. Kokeilin illalla vielä juoksuttaa tien reunassa (ei pysty flänkkäämään, ni ei tarvinnut sitä asiaa miettiä),  ilman eteenmenokäskyä vaan mene kehotuksella. Stoppailin matkalla, palkkasin namilla niin että itse kävin kädestä syöttämättä. Noin jokatoisen sai juosta alustalle asti, mutta sielläkin piti sitten seistä paikallaan ja odottaa kun menin palkkaamaan. Tosi onnistunut treeni, mutta katsotaan nyt pari kertaa miten jatkuu.

Tehtiin myös muutama pitkä kierto. Ei löytänyt alkuun paalua ollenkaan. Kerran kierrettyään teki ihan kivasti, mutta tarjosi epävarmuuttaan (paljon epäonnistumisia alla treenin aikana) helposti myös stoppi taakse.

Taas kerran totesin että olis kiva jos olisi koira joka lukitsee katseella liikkeen alussa asioita. Mutta en saa sitä tiputtamaan kontaktia kovin helpolla.

Tehtiin myös joku ruutu, ihan höntsäilynä. Nämä aika jees :)

Iltaruualla paikallaolon kaavaa. Nyt jo luoksetulo mukana.

On se vaan ihana, vaikka välillä vähän tuskastuttaa...

(Kelpie juoksi ruutuun ja harjoitteli mun takaa kiertämistä ja eteen istumista n.2 min)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti