torstai 15. lokakuuta 2015

Ulkona mukavuusalueelta...

Savu aloitti tänään haun treenaamisen. Asia on hautonut mielessä jo pari vuotta, mutta sopivan porukan löytäminen on ollut haaste. Nyt päästiin porukkaan joka treenaa pääasiassa arkena ja päivällä, ja mikä parasta lapset ovat tervetulleita.

Pallottelin pitkään miten aloitetaan, millä palkataan ja miten edetään. Hajun haut oli se itsestään selvyys, haluan vahvan ajatuksen että nenä on ylhäällä, ja että juokseminen ei ole pääasia. Lopulta päädyin että palkkana on lelu. Uskon että se on Savulle paras vaihtoehto. Se on aika paljon mun perään, rakastaa noutoja ja juoksemista niin uskon että lelupalkka ylittää nämä ja maalimiehestä tulee se tärkein lelun haltija.

Testattiin alkuun vieraiden ihmisten luoksemeneminen ja leikkiminen 'makkararingillä' eli näkyvillä oleville ihmisille lelut ja sai käydä leikkimässä. Ei siinä ihmettä, reippaasti meni ja leikki hyvin.

Eka hajun haku oli jo tosi hyvä, 15m ennen jo nappasi hajun varmasti ilmasta ja laskin vaan irti liinasta ni juoksi maalimiehelle. Toka ukko oli vaikeampi  (aika jyrkkä alamäki), mutta mentiin vaan tarpeeksi lähelle niin haistoi lopulta. Kolmas oli taas parempi, hyvin etsi jo hajua ja saatuaan lähti varmasti. Nelonen oli vähän parempi kuin 2, mutta päätin ottaa vielä viidennen että saatiin tosi hyvä loppuun. Otti viidennelle hajun jo 30m ennen ukkoa, kehuin ja päätin lähettää oikein. Tämä oli kyllä hieno :) oikein mahtava eka treeni, meni paljon paremmin kun aattelin.

Eilen tokoilin pikkasen kotipihalla. Vaihdoin eteenlähetyksen takaisin alustaa. Tämä oli mun eka visio, mutta flänkkäämisen takia vaihdettiin leluun. Nyt flänkkää lelullekin ni sama se minkä korjaa. Alustasta tykkään enemmän itse ja uskon että sopii Savullekin paremmin. Kierrot meni hyvin. Otettiin estekin mukaan toiselle puolelle. Paikallaoloa on tehty kotona nyt ruokakupille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti