maanantai 27. toukokuuta 2013

Savy hyppykurssilla, Lassi näyttelyissä, Ruuti aksaa...

Viikonloppu meni taas koiramaisissa menoissa. Mä tykkään :)
Savu osallistui Alatalon Vapun hyppykurssille lauantaina ja sunnuntaina. Kurssin eka kertahan oli pari viikkoa sitten. Savu keskittyi oikeastaan molempina päivänä eniten korkeuden arviointiin, se on selkeästi heikoin osa-alue sillä. Lisäksi tehtiin perus taipumista ja etäisyyden arviointia. Kovin oli Savu väsynyt molempina päivinä treenien jälkeen, ja huh kun teki hyvää nähdä miten lahjakas koira mulla onkaan. Ehkä mä alan tajuamaan, että töitä tarttis alkaa tekemään ihan tosissaan, ettei tuo mene hukkaan.

Savuhan ei ole hypännyt oikeastaan ollenkaan maksikorkeuksia vielä, halusin katsoa hyppukurssin ensin ja kerrankin rakentaa rauhassa hyppytekniikan kohdalleen, ennen hyppyjen radalle ottamista. Savu pisti parastaan koko kurssin ja sen työmoraali on huikea. Tehdään, tehdään, ja tehdään tehokkaasti ja vauhdilla, mutta mopo ei karkaa käsistä ollenkaan. Se suoriutui pääsääntöisesti tehtävistä oikein hienosti, isommalla okserilla sillä selkeästi loppui muutaman kerran usko, mutta epäiltiin enemmänkin sen olevan vain kokemuksen puutetta, kuin sitä ettei se uskaltaisi tai haluaisi hypätä. Jonkin verran se tuli myös rimoista ali, kun ei tosiaan ole opeteltu sitä yli hyppäämisen merkistystä. Kuitenkin pääsääntöiseseti se hyppäsi hienosti, tahdikkaasti ja hyvällä tekniillla pyrkien itse korjaamaan tekemästä virheet.

Nyt panostetaan painon siirron opetteluun ja korkeuden (ja leveyden) arviointiin, ja agiradoille otetaan hypyt vasta kun ollaan treenattu nämä kuntoon. Tämä sopii meille oikein hyvin. Voidaan rakentaa rauhassa kontaktit loppuun A, ja puomi kunnossa, keinua on tehty tosi vähän. Ja pujottelu pitäisi tehdä ihan alkeista asti. Ratatreenia sitten vasta syksyllä.

Pieni ja ruskea, eli Hippa oli Savun seuraneitinä koko vkonlopun. Ja pääsi toki aksailemaan siinä sivussa vähän. Keskityttiin keppeihin ja vain siihen vaikeaan puoleen. Ensin pari toistoa niin että laitoin kahteen vikaan väliin verkot, ja mietin omaa liikkumista ja käskytystä kunnolla. Sitten vähitellen verkot pois, ja edelleen keskityin vaan omaan liikkeeseen. Saatiin tosi hyviä toistoja jo, ja mikä pääasia vain kerran pikku kelpie jumitti, ja pari kertaa karkasi vikasta välistä ohi. Mutta suurinosa siis onnistui. Ja mikä parasta, sisäänmenot kunnossa joka kerta :)
Tehtiin siis muistaakseni 5 sessiota keppejä viikonlopun aikana, ja maksisissaan 5 toistoa / treenikerta.

Hippa juoksi muuten Purinalla torstaina arkikisoissa kaksi rataa. Ekalta radalta 5vp, ja sillä voitto. Tokalta radalta HYL. Mutta oikein hyvä ja hieno fiilis. Hippa on vihdoin löytänyt itsensä tuon lajin kanssa, ja se on tosi kiva aksakaveri. Menee lujaa, mutta pysyy lapasessa!

Ruuti (Q.Walk The Line) korkkasi agiuransa (epäv.) ja kartturi Emiliakin taisi olla ekaa kertaa ainakin maksikoiran kanssa kisaradalla, vaikkakin epävirallisella sellaisella. Hienoja pätkiä ja paljon kokemusta reppuun, tuosta on hyvä jatkaa virallisiin karkeloihin.

Lassi (Q.Will Power) kävi esittelemässä häntäänsä Raumalla EHn arvoisesti ;)

1 kommentti:

  1. Olisi kiva, jos kirjoittaisit tuosta hyppytekniikkakurssista vähän enemmänkin. :) Olen yrittänyt lueskella asiasta netistä ja Vapunkin kursseja olen katsonut, mutta ihan ei hintalappu sovi opiskelijan kukkarolle. :D Hoina on todella nopea koira agiradalla, joten itse haluaisin myös ennaltaehkäistä kaikenlaiset rimaongelmat jo hyvissä ajoin opettamalla suoraan oikein. :)

    VastaaPoista