sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

PK painotteista ja vähän muutakin!

Torstaina vietettiin koko perheen iltaa Match Showssa Riihimäessä. Muutama muukin oli paikalle eksynyt, sillä koiria oli yli 400. Ilmoitin Rakeen isoihin koiriin, vaikka se olisi pentuihinkin vielä mennyt. Isoilla koirilla oli tuomarina Rainer Vuorinen ja jono oli lyhempi :P

Rakeelle tilanne oli aivan uusi ja ihmeellinen, ja sen mukaan se sitten käyttäytyikin. Se on aikamoisen vilkas pakkaus, ja itsellä sai olla silmät selässäkin välillä. Hienosti se kuitenkin sitten relasi, ja rauhoittui kun sai aikaa ihmetellä. Kehässä se oli kuin vanha kehäkettu, eli hienosti sitten opetettu käytös muistuu mieleen, kun sitä pyydetään. Seistiin hienosti, hampaat näytettiin ongelmitta ja juoksu sujui. Rae sai punaisen, eikä sijoittunut enää, mutta hurjasti uusia kokemuksia ja eväitä elämään. Otettiin siinä hälinässä Rakeesta 1v poseerauskin.Viikonloppu vietettiin jälkileirillä :) Savu oli opettelemassa jonkun muunkin tekemiä jälkiä, sekä toki myös esineitä. Myös janoja vähän treenattiin.

Ensimmäiset vähän pidemmät jäljet myös, aiemmat ovat olleet semmoisia 200-300m mittaisia.

Viikonlopun aikana tehtiin kaksi jälkeä, joissa molemmissa oli 10 keppiä ja paljon kulmia ja 'äksöniä'. Hienosti pikkukoira tsemppas ja varsinkin sunnuntain jälki oli tosi hyvä, siltä nousikin 9/10 keppiä. Vinkeiksi saatiin vähän tiukemmalla liinalla/hitaammassa vauhdissa ajaa, sekä nopeampaa palkkaa kepeillä. Nyt olen palkannut kipoista, mutta varmastikin joku nakki/lihapulla jne. palkkakin voisi toimia, ja Savu saisi jatkaa jälkeä sujuvammin. Janoihin vinkiksi vain lisää pituutta ja reilusti auttamista oikeaan suuuntaan että tottuu siihen että tuolla edessä se on. Nyt tehtiin näköjanoja yhtenä treeninä, ja se toimi hyvin. Näitä voisi tehdä vielä vaikka toistamiseen. Esineruutua tehdään nyt kuurina niin että esineitä onkin enemmän, mä treenaan usein kaistaleilla ja vain yhdellä max. kahdella esineellä, ja välillä tästä tuleekin turhan vaikea treeni, ja se näkyy ehkä vähän Savussa. Tehdään siis helppoja ja paljon löytöja treeniä, ja katsotaan muuttuuko tekeminen. Myös jänniä tallausmalleja kokeiltiin, mutta ei paljasteta kaikkia niksejä ;)

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli superantoisa ja motivaatiota entisestään nostava. Savu on kyllä huippupätevä jälkikoira :) Muut meidän ryhmässä olivat jo kisanneita, ja taisi suurinosa olla jo viittävaille valioitakin.

Tottista tehtiin pe ja la sen verran että saatiin parit tuomarille 'menot' vieraiden koirien kanssa, sekä paikkamakuuta jne.

Rae teki sunnuntaina myös jäljen, ja oli viikonlopun muutenkin mukana. Sen kanssa pohdin vähän erilaista jälkistrategiaa, se kun ei ole meillä niin usein, että jaksaisin peltojälkipohjia tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti