torstai 10. maaliskuuta 2016

Kevät tulee..

Palailin töihin helmikuun alusta parin kotivuoden jälkeen. Tammikuu meni masennellessa töihin paluuta, helmikuu tottuessa uuteen maailman järjestykseen.


Tokosta ei tullut valmista karsintakokeisiin, itsellä punainen lanka hukassa liian pitkään.


Alkuvuosi on vaan aksailtu. Otin Vuorelan Lotan treeneihin joka toinen viikko vuoron, ja jonkin verran on käyty myös hallilla omin nokkineen. Kelpie vaihtoi ohjaajaa ainakin nyt hetkeksi, kun ystäväni Anu on treenikaveria vailla ja itsellä ei oikein motivaatiota löydy sen kanssa puuhailuun.
Hipan ja Anun yhteistyö on lähtenyt ihan kivasti rullaamaan, ja on kisojakin vähän kalenteriin katsottu. Hipalle on nyt vihdoin kepit saatu jotakuinkin riittävään kuntoon. Lopetettiin palkkaaminen kokonaan ;) Eipähän tarvii kyttäillä palkkaa, ja voi vaan pujotella. Myös kontakteille on nyt otettu vähän tiukempaa linjaa parin vuoden vapaan tyylin jälkeen. Vauhtia ja itseluottamusta on kivasti tullut lisää, ja kestää jo paremmin toistoja ja ahtaita tilanteita ilman vireenlaskuja. eiköhän nämä kuitenkin kisatilanteessa nähdä.


Savun aksat on sujunut hyvin. Kepit loksahti kohdalleen, kontakteille haetaan vähän varmuutta ja vauhtia. Hypyt ja koukerot se osaa jotain hirveän luonnostaan.


Käytiin sitten kisaamassakin, ja etukäteen vähän aattelin että voisi pari nollaa vaikka ottaa :D
Ja niin me tehtiinkin. SUPERIA


Itselle sain hyvän fiiliksen ekalle radalle kun ystäväni Hansku teki just ennen meitä nollan! Tokalla radalla vähän sähläsin keinulla, ja olin varma että siitä tuli virhe, ja loppurata meni vähän löysäillen, niinpä otettiin muurinpalikat alas ja sen jälkeen vääränpään putkikin ja radalta pois. Savu oli selvästi holtittomampi tokalla radalla, ja veinkin sen sitten kävelyiden jälkeen autoon odottamaan kolmatta rataa. Vaikka se on näennäisen rauhallisesti häkissä, en usko että se kauheasti siellä lepää hallissa. Tein ennen tokaa rataa vähän tyhmästi liian vaikeaa kuviota harkkaesteellä, ja uskon että se osaltaan myös aiheuttaa kohellusta.


Kolmalle radalla (hyppäri) sitten päätin runtata vielä sen toisen nollan. Yhteen suoraan putkeen tiesin ettei saa rakennettua mitään fiksua, niinpä tyynesti huusin vaan että 'odota' ja jatkettiin rataan kun päästiin samalla kartalle. (ei siitä mitään isoa hässäkkää onneksi tullut kuitenkaan). Ja nollahan siitä tuli sitten :)


 
Tämä on tosiaan se eka rata :)


Molemmilta radoilta otettiin vielä voittokin, että saatiin palkintoja kotiin. Hyppärillä oltiin ainoa nollan tehnyt, ja agiradalla Hansku oli Repen kanssa meidän seurana palkinnoilla puhtaalla radalla. Seuraavaksi sitten kisaillaankin kakkosissa, hieno juttu! Pieniä saavutuksiahan nämä ykkösten nollat on, mutta kummasti niistäkin vaan nauttii.


Viime viikolla käytiin myös pitkästä aikaa tokon merkeissä hallilla. Kotona on jotain pikku juttuja jumpattu ehkä krt/vko sekä Savun että Hipan kanssa, mutta aika vähissä on ollut.


Hallilla on tehty nyt toko eteenmenoa, ja kiertoliikettä ja peruutusta. Eteenmeno on vielä vaikeaa, (tajusin eilen jotenkin ajattelevani tämän ihan liian vaikeasti) ehkä se siitä kun vaan yksinkertaistetaan asiaa. Kierto sen sijaa näyttää tosi hyvälle. Luovutuksissa vielä tarvitaan täsmällisyyttä ja muistuttelua, mutta itse kierto/stoppi ja noudot sujuu. Istumista kierrossa on tehty vaan pari hassua kertaa, se pitäisi rakentaa kyllä, jos siitä haluaisi hienon.
Kauhean vaikea tommoselle vanhemmalle koiralle opettaa uusia asioita kun ei muista lähteä perusteista/helpoista vaan olettaa sen selviävän heti vaikeistakin asioista.
Esim. eteenmenoa olen opettanut todella vaikeasti. vrt merkkitreenit jossa laitan sen yhden töttörön 10 ekaa treeniä ja hinkutellaan sitä. Eteenmenoa olen koittanut tehdä heti useampaan eri suuntaan, häiriöillä, stoppeja samaan jne. Eilen törmättiin sattumalta Oiliin ja siltä saatiin 3min neuvo, jonka testasin heti ja 10 toistosta vain yksi ei onnistunut.


Pikkasen tokokisaintoa saattaisi löytyä, katsotaan puhkeaako se jossain vaiheessa. JOS miettisi SM-kisaan lähtöä pitäisi tehdä pari ykköstulosta keväällä. Noh, kypsytellään ajatusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti