perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kurotaan kiinni...

Blogin päivitysmotivaatio hukkui, kun jäi liian monet treenit kirjoittamatta. Ja kisatkin...

29.5. Savu starttasi ekaan jälkikokeeseen Uuraisilla. Päivä oli tosi pitkä, ja ehkä hivenen epäreilukin nuorelle koiralle. Siis sen suhteen, ettei tommoisia olosuhteita ole treenattu, ja muutenkin kokemus on aika vähäistä.

Aamulla 8.30 ilmoittautuminen ja tuomarin tarkastus.
Klo 10.15 tottis -SATOI-

Savu teki tosi hienon tottiksen, seuraaminen oli NIIN upea. Valehtelematta voi sanoa, ettei se herpaantunut kertaakaan. Erinomainen, VAU! Istuminen tehtiin makuuna, ei vaan muistettu treenata tätä, mutta muuten ei vikaa. Maahameno ja luoksetulo erinomainen,  Tasamaanouto, tiputin itse kapulan ottaessa sitä, silti erinomainen muistaakseni. Hyppynoudossa hieno nouto, mutta ei hyppyä. Tämä on työn alla. Hyppää hyvin, mutta ei aina uskalla. A-estenouto, olis saanut luovuttaa vähän paremmin (vähän vino ja kaukana), mutta erinomainen?. Eteenmenossa hieno valmisteleva, upea eteenmeno, mutta tuplakäsky maahanmenoon, ja vielä kun menin luo otti jalat alleen. (ei ole treenattu oikeastaan yhtää, ja kuvitteli kun karjuin käskyä että tästä ei hyvä seuraa). Paikallamakuussa ei ongelmia :) 77p ja hirmu tyytyväinen ohjaaja. Ennakkoon varmoja liikkeitä ei ollut kuin paikallaolo, tasamaa ja seuruu, esteet ja eteenmeno oli ihan vaiheessa.

Arvottiin jälki nro5, lähtö janalta 13.20. HUH! No tätähän tää on, odottelua. -SATOI KAATAMALLA-
Jana oli ihan ok, aika keskellä metsää, jälki lähti vasta takamerkiltä ilmeisesti. 5-6m suoraan, siitä vasemmalle loitoten janasta, mutta eteni koko ajan oikeaan suuntaan. Kun pääsin perään korjasi hyvin janalle. Juuri jäljelle tultaessa liina kiristy ja vaihtoi suunnnan oikealle, eli takajäljelle. Ajoi varmasti liinan verran ja oli vaikea saada ympäri. Ei oikein hyväksynyt, että pitäis luopua suunnasta. Kuitenkin siitä sitten jäljelle, ja eka keppikin nopsaan, jonka itse nostin. Kakkosen nosti Savu ekan kulman jälkeen ja sitten en muistakaan nostiko kolmosen vai nelosen. Vitosta ei löydetty millään, vaikka Savu paikan merkkasi ja kovasti etsi, ja minä myös. Tuosta se jotenkin häkeltyi, ja loppu jälki meni vähän sinne päin. Kutostakaan ei löydetty millään. Käytiin vähän katselemassa taaksepäin, oma moka tässä, olis pitänyt mennä melki ennemmin takas janan kautta, ja antaa ajaa kokonaan uudelleen, niin lyhyt tuo jälki on. Nyt teki kyllä hyvin hommia, ajoi jälkeä välillä oikeaan suuntaan välillä väärään, mutta ei vaan keppiä mistään. Lopulta palasin sinne kutosen tienoille ja koitettiin sitä etsiä vielä, just kun aika alkoi loppumaan löysin sen itse ihan puunjuurelta, koira autoon ja nopsaan palauttamaan. -JA KOKO AJAN SATOI-

Esineissä oltiin tokavika taas...- TAAS SATAA- Ruutu oli tosi ison oloinen, ja Savu aika kuutamolla. Ekan minuutin aikana se sinkoilu minne sattuu, irtosi hyvin ja näytti tekevän töitäkin. Sitten jostain hassusta syystä se lähti ruudusta, ja katosi mäen nyppylän taakse. Aattelin et kyl se kohta palaa, enä huutanut heti takas. Mikä oli virhe, se olikin juossut kauas takaisin autoille ja ihmisten luokse, ja jouduin tulemaan reilusti ruudusta ulos, et sain heilutettua sille, että täällä päin. Kyllä se edelleen irtosi ja teki töitä, mutta ei vaan esineitä noussut. Harmi homma :( Janalta -7p ihan eli 123p maastosta, eikä kouluria. Käytiin kisan jälkeen ottamassa vielä ruutu uudelleen ja jouduin kävelemään aika viereen keskiesineelle, että sen bongasi. En tie, sade, muiden koirien hajut, vai mikä oli, mutta ei vaan toiminut.

Mitäs muuta... lannistuttiin epäonneen ja päätettiin alkaa aksaamaan... Tiistaina tehtiin yhdet treenit, vähän keinua, kepit kahteen kertaan ja pikku pätkä rataa. Niillä eväillä keskiviikkona startattiin ekoihin virallisiin. Agiradalta 5vp (mun mielestä 10, mutta kuulemma sääntöjen mukaan 5). Kepeille se kaatui, niinkuin arvasinkin jo ennakkoon, ei osaa vaan vielä. Muuten se oli ihan tosi hieno! Siis tällä treenimäärällä krt/kk ja välillä vähän vähemmän ;) Eikä muuten olla ikinä oltu täyskokosella radallakaan, ja se näkyi. Savulla oli kivaa! Hyppis oli tosi vaikea, tai noh ei se sitten tutustuessa niin vaikealta vaikuttanut, mutta jotenkin se oli vaan tosi eri tyyppinen kun mihin ykkösissä tottunut. Se levähti mun ajatuskatkoon, jonka vuoski Savu tuli renkaan sivusta, ja ei vaan saatu pakkaa kasaan millään. Tulin puolessa välissä sitten pois...

Torstaina tuurasin Emiliaa ja Ruutia niiden Lotan treeneissä, ja siellä pieni Sininen oli taas vallan mainio. Lotta joskus talvella jo ehdotti, et hän voisi joskus vähän testailla Savua, ja nyt sitten otettiin seuraava askel, ja tänä aamuna vein Savun Lotalle treenattavaksi. Ei se taakseen katsonut, kun Lotta kysyi lähdetäänkö hommiin ja teki töitä ihan kaikkensa antaen. Kyl se Lottakin taisi siihen vähän ihastua ;) Katsotaan miten tämä jatkuu...


Jälkikokeen jälkeen käytiin jälkitreeneissäkin muuten... Esineruudussa ei mitään ongelmia, otettiin tarkoituksella jälki ensin, ja kaikki muut koirat juoksunarttuja myöden ennen Savua, että nähdään häiriintyykö hajuista. Ja toki vieraat esineetkin. Ei ongelmaa, haetutin kaksi esinettä, kun oli ihan topakkana!

Jälki 300m, 8 keppiä joista 6 nousi, nostinkohan mä yhden. Vaihdoin Savun Y-valjaasta huskyille, jos vaikka osaisin roikkua niissä paremmin liinan perässä. Jäljen tekijä tuli mukaan, ja käsin vähän huutaa, jos lasken Savun juoksemaan. Kepithän meillä jää, kun menee liian lujaa yksinkertaisesti. Keppimotivaatio on kova, kun vaan tajuaa ne. Palaa helposti 3-4m kepille, kun ajaa niin reippaasti yli. Jarrua, Jarrua vaan, sitä ne Rami ja Hannakin meille toitotti. Jana meni hyvin, joku 12-14m, eikä siis jäljen ajossakaan mitään vikaa ollut.

Tiistaina tehtiin hyppytekniikkaa. (ai niin käytiin Vapulla taas tsekkaamassa hypyn tila tässä välissä, edellisestä kerrasta oli vuosi aikaa, ja hurjasti oltiin kehitytty) Perussarjaa lämmittelyksi, ja sitten korkeudenarviointia 65cm okserilla agihypyllä, sitten 80cm pk-hyppy, ja 90cm pk-hyppy. Ja lopuksi toki pienemmät. Ei mitään ongelmia 90cm hypyssä, reilulla ilmalla, ja tasapainoisesti loikkaa kolmen perussarjan hypyn perään in-and-outina. Hieno pieni, ja mikä parasta ilmettä on juuri tarpeeksi, halua, tahtoa ja uskoa että tästä selvitään!

Savu on ilmoitettu rotumestiksiin jäljelle. Pitäis ehtiä treenata tottista varsinkin. Milläköhän ajalla... alkaa ajatukset kääntymään pentuprojektiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti