torstai 8. joulukuuta 2016

Uusi aksakaveri

Janne vihdoin heltyi.. (tai sitten se pelkää että kohta meillä on 5 koiraa, kun jätän yhden pennun kotiin,) ja lupasi että saan alkaa agilitaamaan Niitin kanssa. Tähän astihan mali on ollut oikeastaan vaan Jannen treenattava, vähän mä välillä testailen että miten se toimii että osaan Jannea neuvoa eteenpäin, mutta mitään vastuuta et ole sen kouluttamisesta ottanut.

Kysyin joskus pari kuukautta sitten että jos vaikka aksaisin Niitin kanssa ni olisi mielekkäämpää mulle raahata sitä treeneissä mukana jne kun olisi jotain järkevää tekemistä. Silloin vastaus oli vielä suht tiukka EI. Mutta ehkä J alkaa tajuamaan, että mali on vähän eri kaliiperia kun bc ja tarvitsee oikeasti aikalailla enemmän tekemistä.

Jälkikäteen niin hassua, että ajattelin että siinähän yksi mali menee, kun beeceetkin on menneet. Eipä ne niin erilaisia pentuja voi olla. Kuinka väärässä sitä voikaan olla :P Noh, välillä aika erehtyy ajattelemaan positiivisesti, että ehkä se alkaa olemaan järjissään, kunnes se tekee taas jotain todella fiksua. Mutta positiivistä on, että ennen eilistä, se ei kakannut moneen viikkoon (ainakaan kolmeen) sisälle (pissoja ei lasketa), eli ehkä eilinen meni sitten vaan poikkeus vahvistaa säännön kategoriaan, kun oli siis paskonut kahdesti. Ja ei, se ei edelleenkään ole yli 4h yksin kotona ikinä. Mitään koirien petejä ei myöskään ole jäljellä, kai ne oli jo aikakin vaihtaa... Samoin kaikki mitä erehtyy laittamaan sille päälle, kokee kyllä kuoleman 5min sisällä. Ennenkuin tämänkään oppii on se syönyt talvitakkeja ja valjaita ihan kiitettävästi. Ehkä sillä ei oo kylmä, eikä kai mali mitään valjaita tarvitse.

Mutta muutenhan se on aika veikeä pakkaus <3 monessa asiassa on yllättänyt, ja harrastuskaverinakin se on lystikäs. Tehtiin hyppytekniikkaa (hyppykorkeus 15cm), hypyn tarjoamista jne, ja se teki kun vanha tekijä kumpaakin. Se keskittyy tosi kivasti, ja kun ei kohella edes kauheasti niin oppii tosi nopeasti.

Muuten on tehty ihan tosi rauhallisesti juttuja eteenpäin. Kiva huomata että edistyy kyllä koko ajan vaikka reilusti enemmän sen kanssa pitäisi puuhata. Edelleen se on tosi laumaviettinen, ystävällinen ja kiltti.

Kyllä mä silti odotan että kasvaisi vielä vähän aikuisemmaksi, ja arki helpottaisi, Aika raskasta pentuaika sen kanssa on ollut, ja ei kyllä onneksi kauheasti tee mieli ottaa pentua nyt, vaikka ihania olisi tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti